Jun 18, 2018

Descoperit de curând de noi, Agenda Bio este evenimentul complet pentru un stil de viață sănătos, atât pentru trup, cât și pentru minte și suflet. Și cum prin Folded & Co. promovăm concepte precum un somn sănătos și igiena somnului, nu aveam cum să lipsim din lista de branduri participante.

Evenimentul este deschis publicului larg, are loc la Casa Universitarilor, adresa: Str. Dionisie Lupu 46 (zona Piața Română), iar pe lângă zona expo cu peste 60 de standuri cu vânzare de produse bio, naturale și terapeutice, aparaturi și recipiente eco, vei putea participa și la diverse ateliere de gătit sănătos sau seminarii pe tema detox.

De la standul Folded&Co. îți vei putea cumpăra una dintre colecțiile capsulă de lenjerii de pat din bumbac 100% organic satinat, bumbacul nostru fiind acreditat de cele mai stringente organizații la nivel mondial ca fiind în totalitate natural, netratat cu substanțe toxice, nici la momentul plantării, cât nici în momentul recoltării sau prelucrării. Dar care sunt beneficiile bumbacului organic?


impactul pozitiv asupra mediului – culturile de bumbac organic sunt cu mult mai puțin distructive, având un impact minor asupra solului, apei și aerului.
• este durabil – datorită lipsei de chimicale din sol, durată de viată a culturilor este mult mai mare. Solul este hrănit natural, menținând astfel umiditatea și fertilitatea acestuia.
• este bun pentru pielea noastră – bumbacul organic este pur, antialergic, antibacterian, iar culturile din care provine nu sunt tratate cu pesticide, insecticide, erbicide sau organisme modificate genetic. Este delicat inclusiv cu pielea bebelusior, lăsand-o să respire și nu provoacă iritații.
protejează producătorii locali și fermierii – toți cei implicați în procesul de obținerea al bumbacului lucrează într-un mediu ferit de substanțe chimice și beneficiază de condiții decente de muncă, fiind remunerați corespunzător.

De reținut este faptul că deși bumbacul poate proveni dintr-o cultură ce a fost crescută și tratată în mod organic, el poate intră totuși în contact cu substanțe toxice în momentul prelucrării și transformării lui în produs finit prin prismă vopselurilor sau a altor tratamente aplicate în fabrică.
De aceea pentru a fi siguri de statutul organic de la plantarea, recoltarea materiilor prime și pană la ultimul pas al producției este bine de urmărit etichetă care atestă calitatea lui - cum este spre exemplu standardul Global Organic Textile Standard (GOTS) . Dezvoltat prin colaborarea dintre cei mai importanți producători de standarde, are scopul de a defini cerințele recunoscute la nivel mondial și de a asigură statutul organic al produselor prin producția ecologică și responsabilă din punct de vedere social.

Nu în ultimul rând deși produsele din bumbac organic vor costa mai mult decât produsele non-organice, acesta pot contribui nu doar la sănătatea noastră, ci și la protejarea ecosistemului, reducerea pierderilor de apă și asigurarea unui mediu de lucru mai sigur pentru agricultori și producători.

Citește mai multe despre diferențele dintre bumbacul convențional (100% bumbac pe etichete) și bumbacul organic aici și vino la târg să ne cunoaștem!

 

Leave a Reply

All blog comments are checked prior to publishing