Jul 15, 2019

Cat timp ar trebui sa pastrezi asternuturile de pat? Iata o intrebare pe care nu ne-o punem prea des, insa daca vrei sa te bucuri de un somn odihnitor este bine sa stii raspunsul la aceasta intrebare.

Raspunsurile pot fi variate si nu trebuie sa te gandesti ca daca asternuturile de pat sunt scumpe atunci vor rezista mai mult timp. Sunt mai mult factori, precum spalarea si calcatul, care pot deteriora chiar si lenjeriile de pat despre care se spune ca rezista mai bine de 5 ani.

Iata cateva sfaturi pentru a intelege cat timp ar trebui pastrate asternuturile de pat.

 • Pernele ar trebui schimbate la fiecare doi ani.
 • Paturile ar trebui inlocuite la fiecare cinci ani.
 • In functie de material si specificatii, lenjeriile de pat pot fi inlocuite la doi ani.
 •  In general, pernele si paturile sunt pastrate cu cel putin 1 an mai mult decat timpul recomandat, iar pentru ca barbatii considera ca este destul de scump achizitionarea unei lenjerii de pat si de aceea le pastreaza mult mai mult.

  Cum faci sa maximizezi timpul de pastrare al lenjeriilor de pat si al accesoriilor de dormit?

 • Urmeaza cu rigurozitate instructiunile de spalare a asternuturilor de pat.
 • Aeriseste lenjeria de pat intre spalari si verifica daca acestea au recomandari de calcare.
 • Pernele ar trebui splate mai des comparativ cu paturile de dormit, iar spalarea lor inseamna nu neaparat deteriorarea acestora, ci mai degraba intretinerea.
 •  

  Daca materialul asternutului de pat incepe sa fie aspru sau s-a rarit inseamna ca a inceput sa se deterioreze si somnul tau poate sa fie afectat. Ti s-a intamplat vreodata sa nu poti dormi din cauza ca cearsafurile sunt prea aspre? Daca simti asta si atunci cand te pregatesti de somn in dormitorul tau este bine sa te intrebi daca nu cumva ar trebui sa inlocuiesti asternuturile de pat cu unele noi.

  Citeste si Îngrijirea și curățarea lenjeriilor de pat Folded & Co. din bumbac organic si Cum să întreții corect lenjeria de pat.

   

  Leave a Reply

  All blog comments are checked prior to publishing