Mar 26, 2020

Ne petrecem o treime din viață dormind, adică între așternuturi, aproximativ 56 de ore pe săptămână, când transpirăm, lăsăm pe cearșafuri transpirație, uleiuri și celule moarte. Dacă stai să pui sub lupă aceste aspecte, îți vine imediat întrebarea: cât de des ar trebui să curățăm așternuturile de pat? Și care ar fi cel mai bun mod de a curăța cearceafurile și pernele atât de intens folosite?

Iată câteva dintre sfaturile pe care le poți urma pentru a curăța așternturile în așa fel încât să te bucuri de un somn sănătos și să nu deteriorezi pernele și cearceafurile de pat:

  • Pentru a păstra la distanță acarienii și alți alergeni, este recomandat să speli cearșafurile o dată pe săptămână.
  • Pentru că sunt produse din bumbac voluminoase, așternturile de bumbac au nevoie de mai mult spațiu în mașina de spălat. Nu încărca cuva mașinii de spălat cu prea multe articole, pentru că riști ca acestea să nu se curețe decât parțial.
  • De obicei, lenjeriile de pat pot fi spălate la aproape orice ciclu de spălare, recomandăm ca mai întăi să verifici eticheta produselor. Așternuturile de pat Folded&Co din bumbac 100% organic se pot spăla cu ușurință la 40%, sunt rezistente la spălări repetate. Nu recomandăm folosirea înălbitorilor deoarece produsele Folded&Co provin din produse naturale, iar folosirea înălbitorilor poate deteriora sau îngălbeni materialul.
  • Fiind realizate din fibre naturale, așternuturile de pat Folded&co se fac mai mătăsoase cu trecerea timpului. Dacă vrei să păstrezi așternturile de pat proaspete și fine pentru mai mult timp, recomandăm folosirea detergenților organici și a balsamului organic. Produsele de îngrijire The Laundress pot fi achiziționate de aici.
  • Este recomandată uscarea naturală. Căldura excesivă a uscătoarelor poate dăuna texturii așternuturilor de pat. Dacă ești nevoit să folosești un uscător de rufe, încearcă setarea unei temperaturi mai scăzute sau folosirea unui timp mai scurt de utilizare. Lumina naturală a soarelui ajută ca așternturile albe de pat să devină mai strălucitoare.
  • Dacă ești răcit sau cineva din familie are probleme de sănătate care pot fi transmise ușor prin atingerea așternuturilor, este recomandat ca cel puțin fețele de pernă dacă nu tot așternutul de pat să fie schimbat zilnic pentru a preveni răspândirea microbilor.
  • Ai pătat din greșeală așternuturile? Tot ce trebuie să faci este să folosești un produs de îndepărtare a petelor pe care să-l aplici pe pată, să nu lași așternuturile să se usuce cu pete și să le speli la un program special pentru îndepărtarea petelor.
  • Păstrează aștenuturile într-un loc uscat, ferit de lumina naturală, iar pentru o mai bună sortare a acestora poți alege o metodă inedită de împachetare – pune setul de pat într-una dintre fețele de perne ale setului. Astfel îți va fi mai ușor alegerea următoarei lenjerii de pat.
  • Așternuturile de pat Folded&Co din bumbac 100% nu necesită să fie călcate, deși le poți călca cu abur pentru un aspect fin. În sezonul răcelilor, este totuși recomandată călcarea așternuturilor pentru a îndepărta potențialii microbi.

Enjoy your sleep!

 

Leave a Reply

All blog comments are checked prior to publishing