Oct 15, 2018

Atunci când intrați într-un dormitor matrimonial, primul lucru pe care îl remarcați este patul și felul în care este el amenajat, ce culori și textile se regăsesc pe pat. Nu numai că este piesa principală dintr-un dormitor, dar în funcție de ce tesături alegeți, acestea ajută și determină nivelul de confort. Dacă ați fost curioși să vă căutați lenjerie de pat pe websiteurile din SUA, veți observa că seturile de pat se vând diferit de magazinele din Europa, spre exemplu 2 cerceafuri de pat și fețele pernă și că trebuie să adăugați dvs. în coșul de cumpărături cearceaful de pilotă. Dar de ce două seturi de cearceaf de pat?

Aici intervine diferența între tipurile de styling pe care le preferă americanii versus europenii.
Din ce este compus un set de lenjerie când vorbim de styling într-un dormitor american:

 • 1 cearceaf cu elastic, aplicat direct pe saltea;
 • 1 cearceaf simplu - de mijloc cum îi spun americanii, pus între cearceaful cu elastic și cearceaful de pilotă;
 • 1 învelitoare pentru pilotă;
 • 2 fețe de pernă dreptunghiulare (50 x 70 cm) și 2 fețe de pernă patrate 70/80 x 70/80 cm).

 • Americanii preferă să folosească 2 tipuri de cearceaf în același timp, ca protecție între corp și pilotă cu care se învelesc, din două motive: pentru a fi mai ușor de curățat (cearceaful intermediar se poate spăla mai ușor și mai des decât învelitoarea pentru pilotă, astfel nici învelitoarea de pilotă nu se murdări atât de des) și pentru confort - finețea și moliciunea cearceafului direct pe corp se simte mai bine decât pilota care este grea și uneori dificil de manevrat. Uneori pentru mai mult confort se alege un al treilea cearceaf simplu, adăugat peste cearceaful cu elastic și indoind colturile la 90 de grade.


  Cum își amenajează patul europenii:

 • 1 cearceaf simplu sau cu elastic, aplicat direct pe saltea ;
 • 1 învelitoare pentru pilotă;
 • 2 fețe de pernă dreptunghiulare (50 x 70 cm).

 • Un alt stil tot mai comun și la noi: stilul scandinav. Stilul scandinav presupune ca pe un pat matrimonial să fie în loc de o singură pilotă, respectiv o învelitoare de pilotă, două pilote mai mici, respectiv două învelitoare pentru pilotă, astfel că subiectul de ceartă legat de pilotă aproape că nici nu va mai exista :).

  Atunci când folosiți lenjerii de pat din bumbac organic satinat confortul va fi cu mult îmbunătățit datorită moliciunii bumbacului organic, care este extrem de fin și mătăsos pe piele si care vă ajută să aveți și un somn odihnitor și sănătos. Descoperiți colecțiile noastre premium de așternuturi de pat din bumbac 100% organic pentru un somn profund și sănătos.

   

   

   

  Leave a Reply

  All blog comments are checked prior to publishing