May 29, 2018

Înainte de inventarea cearceafurilor cu elastic, cearceafurile simple erau folosite cel mai des în decorare, folosindu-se tehnici de întoarcere a colțurilor pentru a sta cât mai fixe pe pat. În 1959, o femeie afro-americană, numită Bertha Berman, a brevetat un design pentru un nou tip de cearceaf - colțurile erau cusute într-un mod care să se potrivească cu salteaua si a creat astfel primul cearceaf cu elastic. Aceste cearceafuri aveau nevoie însă de elastic ca să stea fixe pe pat. Asa a aparut nevoia de a îmbunătăți forma de cearceaf cu elastic de la acea vreme, iar în 1990, Gisele Jubinville - o femeie casnică din USA - a creat un buzunar cu colțuri adânci care sa stea fix pe saltea. Invenția nu numai că i-a adus faimă în întreagă lume, dar în 1993 Giselle Jubinville a vândut brevetul pentru 1 milion de dolari.

Cearceaful cu elastic este practic, ușor de aranjat pe pat și de ceva ani foarte popular și la noi în țară. Cearceaful pentru pat cu elastic poate fi selectat pe baza materialelor, cele din bumbac organic satinat vă ajută să aveți un confort sporit și cu un somn sănătos. Un truc pe care vi-l recomandăm pentru a spori senzația de moliciune este să utilizați 2 tipuri de cearceaf - cel cu elastic de bază și deasupra cel fără elastic. O altă tehnică extrem de populară în majoritatea caselor din SUA este cea în care se folosesc trei cearceafuri - 2 peste saltea și unul care să protejeze pilota pe interior.

Cum împăturim cearceaful cu elastic?

Deși practic și ușor de întreținut, când vine vorba de împăturit cearceaful cu elastic ne dă de multe ori bătăi de cap. Există câțiva pași simpli pe care dacă îi urmați ajungeți la rezultatul mult dorit - un cearceaf cu elastic care să stea împăturit și să nu ocupe mult spațiu în dulap:

 • Așezați cearceaful pe pat, cu partea elastică în sus
 • Îndoiți fiecare latură exterioară spre interior
 • Împăturiți în jumătate
 • Îndoiți în trei părți egale pe lungime
 • Împăturiți în jumătate

 • Poate nu va fi la fel de plat precum cearceaful fără elastic, dar va fi suficient cât să arate bine când îl veți așeza în dulap. Îți recomandăm să pui setul de pat într-una dintre fețele de perne ale setului. Astfel îți va fi mai ușor alegerea următoarei lenjerii de pat.

  Cearceaful cu elastic din bumbac organic satinat Folded & Co este rezistent și extrem de moale și poate fi cumpărat în două variante - 160/180 x 200 x 30 cm.

  Spor la împăturit!

   

  Leave a Reply

  All blog comments are checked prior to publishing