Aug 20, 2018

Nu ai folosit niciodată detergenți organici și încă nu ești convins/ă că ar merita să-i încerci? Da, prețul poate să fie un factor de decizie, însă dacă îți faci un pic de timp să înțelegi beneficiile folosirii detergenților organici, atunci vei înțelege de ce vei face alege o alegere ‘smart’.

Detergenții organici pentru haine și așternuturi nu ar trebui să conțină clorină, fosfați și alți aditivi artificiali care sunt dăunători sănătății noastre. Totodată, ar trebui să nu conțină parfumuri sintetice care pot cauza reacții alergice. Chimicalele care se regăsesc în detergenții covenționali sunt eliberate în aerul din cameră unde acestea se află și pot dăuna pielii tale atunci când dormi. Inhalarea acestora pot afecta sănătatea endocrinologică și neurologică a corpului, iar prin folosirea detergenților organici vei evita expunerea familiei la acest pericol de inhalare.

În timpul somnului (căci atunci petrecem cel mai mult timp în pat), chimicalele din detergenții convetionali pot fi absorbite în piele (aceste chimicale rămân ca reziduuri după spălare în așternuturile de pat) și pot cauza o serie de probleme de sănătate precum alergii, dureri de cap, grețuri sau dermatită de contact. De aceea este recomandată folosirea detergenților organici care nu conțin aceste chimicale. Fosfatul, substanță chimică comună adăugată în detergenți, este cunoscut că a dăunat mediului înconjurător de-a lungul ultimelor decenii. Folosirea fosfaților a fost des criticată, mai ales pentru efectele otrăvitoare asupra peștilor, iar alegerea detergenților organicilor poate ajuta la reducerea chimicalelor care invadează mediul înconjurător.

Cei mai buni detergent eco-friendly sunt biodegradabili și nu conțin fosfați, parabeni, alergeni sau clor. Citește cu atenție etichetele detergenților pentru a te asigura că vei face cea mai bună alegere.

Care ar fi alte beneficii ale folosirii detergenţilor organici?

  • Beneficii energetice. 90% din energia folosită la spălarea lenjeriilor este folosită pentru incalizarea apei, însă un deterget eco și organic poate fi folosit și la temperaturi scăzute, păstrându-și beneficiile, ajutând astfel la scăderea consumului energetic.
  • Ajută la reducerea consumului de apă. Majoritatea detergenților eco și organici sunt creați în formule concentrate, pe când detergenții convenționali conțin mult mai multă apă.
  • Lenjeria de pat va rezista mai mult. Chimicalele care se găsesc în detergenții clasici alterează materialele și, în plus, hainele se vor înălbi în timp. Detergenții organici spală lenjeriile și totodată le protejează culorile.

Descoperă și tu detergenții organici de la The Laundress și bucură-te în continuare de un somn liniștit!

Leave a Reply

All blog comments are checked prior to publishing