Aug 06, 2018

Te-ai gândit oare că densitatea firelor de bumbac din așternuturile de pat îți poate afecta modul în care dormi? Te invităm să descoperi ce spun specialiștii.

În primul rând trebuie să lămurim că densitatea se referă la numărul orizontal și vertical al firelor de bumbac pe cm2 sau inch2. În general, cu cât este mai mare densitatea, cu atât cearșafurile sunt mai moi și de-a lungul timpului își vor păstra moliciunea. Așternturile de pat considerate bune au densitatea între 200 și 800, deși unele produse sunt promovate cu o densitatea de peste 1.000 folosindu-se de o schemă de marketing - aici am povestit în detaliu despre numărul maxim de fire pe care un așternut de pat le poate avea.

Un lucru la fel de important de știut este că deși densitatea cearșafurilor este importantă, firul de bumbac folosit este și mai important. În realitate, un așternut cu fibre de bumbac de o calitate mai bună, dar cu o densitate mai mică se va simți mai fin și se va comporta mai bine la spălări repetate decât un așternut cu fibre de joasă calitate, dar cu o densitate mai mare.

Un studiu realizat de Consumer Reports arată că nu există un motiv anume pentru a plăti un preț mai mare pentru așternuturi de pat cu densitate de peste 400, însă merită să cheltuiești un extra buget pentru acele așternuturi care conțin fire din cele mai bune tipuri de bumbac.

Pentru că bumbacul este un material foarte versatil există o varitate foarte mare de așternuturi de pat, iar când vine vorba de un somn liniștit cu siguranță vorbim și de senzația de căldură sau răcoare pe care ți-o poate oferi un cearșaf de pat. Sunt de evitat cearșafurile care conțin materiale sintetice pentru că, deși par foarte moi și confortabile, pot reține căldura mult mai mult.

Așternuturile de pat din bumbac pentru vară pot să fie mai subțiri, cu o densitate redusă, care să ajute la “aerisire” în timpul somnului, iar odată cu venirea toamnei poți alege așternuturi de pat din bumbac flanel, pentru că sunt mai călduroase. Așternutirle din bumbac satinat sunt potrivite de-a lungul anului, oferind o senzație de lux și în plus se șifonează mai greu.

Așternuturile de pat Folded & Co. sunt din bumbac organic și cu densitate ridicată de 300 fire pe inch2, asigură durabilitate, rezistă la multe spălări și este mai moale pentru piele. Modele sunt simple, minimaliste, elegante și se integrează foarte ușor în orice design al camerei.

Descoperă și tu aici colecțiile noastre premium de așternuturi de pat din bumbac 100% organic.

Somn liniștit!

Leave a Reply

All blog comments are checked prior to publishing