Mar 19, 2019

Curățenie. Simplitate. Inocență. Speranță. Puritate. Luminozitate. Idealism. Cald. Rece. Proaspăt. Sunt doar câteva dintre cuvintele care îți vin în minte atunci când te întrebăm ce îți inspiră culoarea alb. Știm, albul este o non-culoare, dar pe parcursul acestui articol vom folosi formularea general acceptată de ‘culoare alb’. Pentru că primăvara este sezonul curățeniei, iată de ce merită să nu ignori culoarea alb pentru decorarea casei tale, inclusiv pentru dormitorul tău.

Curat și proaspăt

Albul este folosit pentru a crea ideea unul spațiu aerisit, iar dacă vei alege pentru un dormitor variantă full-white (pereți, podele și mobilă în alb) vei crea impresia unui spațiu mai înalt și mai proaspăt. Dacă nu ești încrezătoare în a decora totul în alb, poți folosi albul în combinație cu tonuri neutre cum ar fi: griul sau maronul.

Cald sau rece

Culoarea albă este extrem de utilă mai ales pentru că este baza ideală pentru a crea umbre. În funcție de nuanța de alb folosită și de combinația de alte tonuri din cameră, poți da o atmosferă caldă sau rece dormitorului tău. În plus, poți adauga pigmenți speciali în vopseaua pentru pereți ca să creezi atmosfere boho, luxury, iernatice, lăptoase sau alte diferite atmosfere în funcție de producătorul vopselurilor.

Texturile sunt importante

Dacă alegi să îți decorezi dormitorul în alb, folosește cu încredere texturi diferite pentru obiectele de decor. Lemn. Marmură. Lumânări parfumate. Așternuturi mătăsoase. Pături croșetate. Combinarea acestor elemente va da camerei un aspect unic, personalizat.

Albul va da importanță obiectelor și camerei

Fundalul alb pune în valoare tot ce se află în acea cameră. Alege obiectele de decorațiuni care îți sunt dragi și așternuturi de pat în care știi că te simți confortabli ca să te bucuri de fiecare clipă petrecută noul dormitor.

,dar albul se murdareste…

Albul este o culoare vie! Știm, vor apărea pete pe pereți, podeaua și mobilierul alb se șterg timp, iar decorațiunile albe pot fi greu de îngrijit. Însă gândește-te că patina de ‘ușor uzat’ a mobilierului este în continuare în tendințe, aproape toți pereții au nevoie să fie curatați din timp in timp, la fel ca și întregul dormitor. Nu iți fă griji, dacă îți place culoarea alb, aceasta nu este mai greu de întreținut.

Descoperă și tu colecțiile de așternuturi de culoare albe Folded&Co din bumbac 100% organic aici.

Elle Deco îți propune Elle Deco îți propune 46 de idei de cameră în alb 46 de idei de cameră în alb.

 

O primăvară frumoasă!

Leave a Reply

All blog comments are checked prior to publishing