Nov 02, 2018

De la materialele folosite la construirea locuinței, până la plantele pe care deții, motivele pentru care aerul din interior este poluat pot fi extrem de variate. Studiile internaționale arată că aerul din locuințe este mai poluat față de cele din exterior și de aceea este bine să încerci acorzi aerisirii camerelor o importanță mai mare.

Iată câteva tips care te vor ajuta să păstrezi prospețimea dormitorului tău, spațiul unde îți petreci, probabil, cele mai multe ore cât ești acasă.

  • Deschide ferestrele! Este cel mai ieftin, simplu și benefic sfat pe care îl poți primi. Câteva minute pe zi cu fereastră deschisă ajută la eliminarea substanțelor poluante din camera ta.
  • Adu o plantă naturală în dormitorul tău. Unele plante pot ajuta nu numai la absorbția dioxidului de carbon, dar și la absorbția altor substanțe toxice. Poți folosi plante precum: bambusul, aloe vera sau dracaena. Ai grijă însă să ștergi plantele de praf, să te asiguri că au un pământ curat și, în plus, să te asiguri că plantele pe care le vei ține în cameră nu îți provoacă alergii.
  • Folosește un purificator de aer. Pentru persoanele cu alergii și astm, un purificator de aer ajută la eliminarea particulelor dăunătoare din dormitor. Dacă vrei să te bucuri de un somn liniștit, folosește un astfel de aparat.
  • Dacă ai un animal de companie, atunci nu uita să îi oferi și acestuia îngrijirea cuvenită. Părul și pielea moartă a acestuia poate ajuta la dezvoltarea astmului.
  • Mai puține obiecte care parfumează aerul. Deși aduc o prospețime temporară aerului din dormitor, obiectele odorizante pot fi extrem de poluante. În această categorie intră: lumânările parfumate, deodorantele de cameră sau bețigașele parfumate. Folosește-le pe cât de rar poți.
  • Desigur că pe lângă aceste 5 sfaturi este la fel de important să păstrezi dormitorul curat (da, știm, din când în când trebuie dat și cu aspiratorul), iar lenjeria de pat trebuie să fie și ea schimbată constant.

Dacă ai și tu alte sugestii despre cum să păstrezi aerul proaspăt în dormitor, lasă-ne un comentariu!


Leave a Reply

All blog comments are checked prior to publishing